Bezoekers Info

Bezoekers info sledehonden wedstrijden.

 

Op verschillende plaatsen in België vinden van oktober t/m maart karrenwedstrijden met sledehonden plaats, deze tweedaagse wedstrijden worden door de mushers (dit zijn de menners van een team) als voorbereiding op grotere wedstrijden in de sneeuw gezien om zo de sledehonden te laten wennen aan de omstandigheden, om te kijken hoe ver ze staan met de training tegenover andere teams en ook als algeheel gezellig samen zijn met andere mushers en de honden.

 

De teams lopen een speciaal parcours af gedurende 2 dagen, elk team start op een voorop bepaalde tijd, steeds met enkele minuten tussen elke start. Het parcours kan hardlopend gedaan worden samen met 1 hond, met een step met 1 of 2 honden ervoor, of met 3 tot 16 honden voor een trainingskar.

 

De Vlaamse Federatie voor Sledehondensport (VFS) organiseert 2 wedstrijden in eigen beheer; namelijk Westerlo Race en Sentower Sleddog Race.

Westerlo Race wordt dit jaar gehouden op 22 en 23 oktober (adres: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo België).

Sentower Sleddog Race wordt dit jaar gehouden op 17 en 18 december (adres: Sentower Park, Leemkuilstraat 21, 3660 Opglabbeek België).

 

In samenwerking met meerdere sledehonden clubs in België, organiseert VFS ook de Pampa Race, meer info hierover vind je op www.pampasleddograce.com.

 

Gedurende de wedstrijddagen zijn de honden regelmatig aan de stake-out te vinden, de stake-out is een terrein (meestal grasveld) dat door de deelnemers als verblijfplaats gedurende de wedstrijd gebruikt word, maar het is ook de benaming voor een ketting met zijlijntjes waaraan de honden vastgezet worden. Ook rusten ze in hun boxen, maken ze wandelingen met de baasjes en zijn ze natuurlijk 1x per dag aan de start, op het parcours of aan de finish te vinden.

 

Bezoekers zijn tijdens deze weekenden zeker welkom. De voorkeur gaat uit dat de bezoekers de eigen hond thuislaten, maar wie toch van plan is zijn eigen hond mee te nemen, wordt verzocht deze ten alle tijde aangelijnd te houden, niet dicht bij de honden aan de stake-out te komen en gepaste afstand van de start, finish en het parcours te houden.

 

Er wordt altijd rekening gehouden met de temperatuur, liefst zo koel mogelijk, vandaar dat er vaak vroeg gestart word, meestal om 9 uur ’s ochtends tot vroeg in de middag.

 

Wil je meer info? Neem dan zeker een kijkje op deze website of stuur een berichtje naar 1 van de bestuursleden, te vinden bij bestuur.

 

 

 

Copyright © 2016 VFS - All rights reserved - Made by Marjolein Maenen